top of page
Probiotische reiniging - principes

Het is algemeen aanvaard dat bacteriën schadelijk zijn en dat we ze moeten vernietigen. In deze oorlog overwint de mensheid niet. Bacteriën bestaan al zo'n 4 miljard jaar en er kome er steeds meer. Bacteriën zijn zowel schadelijk (pathogeen) als gunstig (probiotisch). Door ze te vernietigen, doden we zowel schadelijke als nuttige bacteriën en verstoren we de bio balans. Velen van hen krijgen bij veelvuldig gebruik van een bepaald preparaat weerstand. Bacteriën zijn betrokken bij vitale processen voor mens en milieu, en daarom is het beter om ze te gebruiken in plaats van ze te vernietigen.

 

Of zoals de Amerikaanse schrijven Stuart Brand stelt: 

"Als je niet van bacterien houdt, ben je op de verkeerde planeet"

Micro-Organismen

Micro-organismen spelen een cruciale rol in het leven van mens, dier en plant. We realiseren ons steeds meer dat het behoud van het natuurlijke microbiële evenwicht de beste manier is om een goede hygiëne en een gezonde levensstijl te behouden. Op basis hiervan hebben we (samen met onze Bulgaarse partner) een serie producten ontwikkeld op basis van gunstige probiotische bacteriën.

In onze ProbioAction Premium probiotische producten wordt een combinatie van vier soorten speciaal geselecteerde Gram-positieve gunstige bodembacteriën van het geslacht Bacillus. De natuurlijke oorsprong ondersteunt het behoud van ecologische zuiverheid en bio-evenwicht in het milieu.

De volgende factoren zijn noodzakelijk voor het bestaan ​​van een bacterie: de aanwezigheid van een voedingsbodem en vocht, de juiste temperatuur en pH. Als een van hen ontbreekt, vormen ze, afhankelijk van het type bacterie, sporen, wachtend op gunstige omstandigheden, of ze sterven. Zonder voedsel vormen de bacteriën sporen en in deze vorm worden ze opgenomen in de ProbioAction Premium-producten. Als ze het flesje verlaten, vinden de sporen de juiste omstandigheden voor ontwikkeling. De belangrijkste voedselbron voor hen zijn de organische verbindingen in het milieu, zoals aromatische stoffen, resten van de menselijke en dierlijke metabolische activiteit en andere organische formaties.

 

Bacteriën concurreren met pathogene bacteriën en huisstofmijten om voedsel, en naarmate ze zich intensiever vermenigvuldigen, worden ze dominant. Dit vermindert de ontwikkeling en populatie van schadelijke micro-organismen aanzienlijk. Uit een onderzoek aan het Stefan Angelov Instituut voor Microbiologie van de Bulgaarse Academie van Wetenschappen is gebleken dat producten die probiotische bacteriën bevatten de groei van de volgende pathogene organismen remmen: Staphylococcus aureus, Enterococcus faecalis, Streptococcus pyogenes, Candida albicans.

bottom of page